homeComputers

inleiding

inhoudsopgave

laatste wijzigingen

ascii tekens

backup

bit byte deci hex

cloud

cookies

ddos aanval

e-mail duidelijk

gijzeling

google alerts

html basis

html codes

html kleur-namen

imap - pop

ip-adres

laad- datakabel

links, diverse

modem - router

nas

privacy

privacy tips

robots.txt

ssd schijf

vakantie

veiligheid

wachtwoorden

Android

apps

Operating systems

Android  Apple  Linux
MS-DOS  Windows

Linux

opdrachten

software

Windows

google

herstelpunt

hosts

pictogram afstand

register

sneltoetsen

software

systeemeisen

tips-trics

toetsenbord-instelling

vlc

wifi

wisselbestand

Modem  /  Router    wat is het verschil

Je hebt ze allebei nodig voor je internetverbinding maar doen echt iets anders.

Verbinding met het internet
Het minimale dat je nodig hebt is een modem. Als je echter meer dan één computer met internet wilt verbinden heb je ook een router nodig. Bij het afsluiten van een internetabonnement blijkt het echter nog wel eens onduidelijk wat je nou precies nodig hebt. Vaak heb je en een modem en een router nodig. Om het nog wat onoverzichtelijker te maken heb je echter ook apparaten waar een router en een modem in één zit.

Modem
Het modem zorgt er voor dat het signaal dat het huis binnen komt wordt omgezet naar een signaal dat gebruikt kan worden voor internet. Afhankelijk of je ook nog televisie en telefonie afneemt in je abonnement wordt het signaal ook omgezet zodat het hiervoor te gebruiken is. Het modem staat dus aan de basis van je internetaansluiting. Zonder modem is het onmogelijk om internet te ontvangen.

Router
De router zit altijd na de modem. De router zorgt er voor dat het internetsignaal wordt gedistribueerd naar verschillende computers. Dit kan zowel bedraad via LAN-kabels als draadloos via een WiFi-signaal. Er zijn verschillende soorten routers. De ene router haalt ook een hogere snelheid dan de andere. Ook zijn er binnen de draadloze routers verschillen. De ene router heeft namelijk een aanzienlijk groter bereik dan de andere. Dit is dus een belangrijke factor om op te letten bij de aanschaf.

Modem en Router in één
Tegenwoordig zie je vaak dat er een apparaat wordt aangeboden waar zowel een modem als een router in zit. Op deze manier heb je dus maar een apparaat nodig.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25 maart 2017.

Colofon      Disclaimer      Zoeken      Copyright © 2002-  G. Speek