home  →  spelvormen  →  alliance klik hier om te printen

Alliance   strokeplay en stableford

Alliance Strokeplay.
Wordt gespeeld door teams met elk vier spelers. De teamleden spelen individueel Strokeplay, maar alleen de beste twee (netto) scores per hole van elk team worden genoteerd. De telling is gelijk als bij Strokeplay. Op elke hole worden de netto scores van de twee beste spelers genoteerd. Na 18 holes worden per team het aantal slagen bij elkaar opgeteld. Winnaar is het team met de minste aantal slagen.
Volledige handicap wordt verrekend.

Alliance Stableford.
Wordt gespeeld door teams met elk vier spelers. De teamleden spelen individueel Stableford, maar alleen de beste twee scores per hole van elk team worden genoteerd. De telling is gelijk als bij Stableford. Op elke hole worden de netto scores van de twee beste spelers genoteerd in Stableford en aantal slagen. Heeft slechts een van de teamleden op een hole punten behaald, dan wordt dat aantal punten genoteerd. Heeft geen van het team punten behaald, dan noteert met niets. Spelers die op een hole geen punten meer kunnen halen moeten hun bal oppakken. Na 18 holes worden per team de Stableford punten en het totaal aantal slagen bij elkaar opgeteld. Winnaar is het team met de grootste aantal Stableford punten.
Alliance wordt ook wel gespeeld tijdens een pro-am. De pro noteert altijd zijn eigen score. Hij speelt dus die dag twee wedstrijden, eentje voor zichzelf en eentje binnen zijn team.
Volledige handicap wordt verrekend.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 07 september 2008.


Colofon      Disclaimer      Zoeken      Copyright © 2002-  G. Speek