home  →  spelvormen  →  beer golf klik hier om te printen

Beer Golf   strokeplay

Ooit is dit spel wel eens gespeeld... De sociëteit op de studentenclub heeft elk jaar een festiviteit en, zoals bij veel festiviteiten op elke studentenclub, komt er bier aan te pas. De regels en de resultaten zijn erg eenvoudig: de deelnemers kunnen van hun (bruto) eindscore zoveel slagen aftrekken als ze glazen bier hebben genuttigd over 13 holes. Vraag me niet waarom het over 13 holes is, zo wordt het altijd gespeeld, je gaat niet in discussie over de gewoonten van een studentenclub, misschien moeten de deelnemers op tijd terug op de campus zijn voor het diner, of het happy hour, of wat dat ook. De winnaar is de spelers met de laagste netto score (aantal slagen minus aantal glazen bier). Handicap verrekening wordt niet toegepast.
Veel spelers passen de strategie toe om per hole 1 biertje te nuttigen en dan op de laatste hole zoveel mogelijk... Deelnemers die al vanaf de afslag 'innemende' spelers zijn zullen regelmatig een 'octuple bogey' maken.

Advies: speel dit 'spel' op 'municipal' banen of exclusieve privé clubs en niet op je eigen baan waar je lid bent :)
Nadeel: dit spel kan niet tweemaal op dezelfde baan worden gespeeld, want de kans is groot dat je halverwege de baan uit wordt gegooid.

Er zijn talloze variaties en toevoegingen mogelijk. Voor elk biertje wat voor de 1e afslag naar binnen glijdt mag je je handicap met 1 verhogen. Boetes voor wc bezoek, etc.

Zie ook Chug 'n Chop.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28 september 2008.


Colofon      Disclaimer      Zoeken      Copyright © 2002-  G. Speek