home  →  spelvormen  →  blind holes / 3 blind mice / verborgen holes / blind nine / strike three / throw out klik hier om te printen

Blind Holes  /  3 Blind Mice  /  Verborgen Holes  /  Blind Nine  /  Strike Three  /  Throw Out   strokeplay (stableford)
Spelvormen waarbij op de één of andere manier een aantal holes niet meetellen voor de eindscore.

Blind Holes / 3 Blind Mice / Verborgen Holes
Dit spel combineert kunde en geluk. Voor het begin van de wedstrijd over een ronde van 18 holes bepaalt de wedstrijdcommissie welke negen (of een ander aantal) holes niet meetellen voor de eindscore. De winnaar is dus de bestscorende over de negen holes die wel meetellen.
Handicap verrekening. Aangepast aan het aantal holes wat niet meegerekend wordt.

Blind Bogey
Blind Bogey kan verschillende dingen betekenen:

Blind Nine
Meestal gespeeld als Scramble (maar het kan natuurlijk ook met Strokeplay of Stableford), waarbij op een 18 holes wedstrijd slechts 9 holes meetellen voor de eindscore van het team. De wedstrijdleiding kiest random 9 holes die niet meetellen en welke holes dat zijn wordt pas aan het einde van de wedstrijd bekend gemaakt.
De wedstrijdcommissie zou drie par-3, drie par-4 en drie par-5 kunnen ziezen, maar dat maakt het wat makkelijker voor de deelnemers omdat er (meestal) maar vier par-3 en vier par-5 in de baan zijn.
Blind Nine wordt meestal gespeeld met volledige handicap, maar spelen met een gedeelte daarvan (bv. 3/4) kan voorkomen dat er veel deelnemers dicht bij elkaar in de buurt eindigen omdat er maar negen holes tellen voor de eindscore.

Strike Three / Throw Out
Een tournooi format of wedspelletje. Aan het einde van de ronde moet eenieder zijn drie slechtste holes niet meetellen voor de score.
Probeer de handicap verrekening een beetje in verhouding te brengen met het aantal holes wat mag worden weggestreept. Dus als 15 holes worden meegeteld, dan is de handicap 15/18.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 11 april 2011.


Colofon      Disclaimer      Zoeken      Copyright © 2002-  G. Speek