home  →  spelvormen  →  peoria klik hier om te printen

Peoria   strokeplay

Evenals het Callaway Systeem is het Peoria Systeem bedoeld om te worden toegepast in een tournooi waar, om wat voor redenen dan ook, het 'gewone' handicap systeem niet toegepast kan worden.

Nadat alle spelers hebben afgeslagen (straightforward strokeplay) worden er zes holes geselecteerd (voorkeur: twee par drie, twee par vier en twee par vijf holes). Nadat de spelers hun ronde hebben geëindigd tel dan de score van elke speler op de geselecteerde holes bij elkaar op, vermenigvuldig dat met drie en trek de par van de baan (18 holes) er vanaf. Dit getal is de Peoria's handicap van de speler voor vandaag. Trek die handicap af van de bruto score van de speler, dan blijft zijn netto score over.
Voorbeeld: een speler doet 32 slagen over de geselecteerde holes; 32x3=96. Stel dat de baan par 72 is, dan is zijn Peoria handicap voor vandaag 96-72=24. Als de speler deze dag een score maakt van 93 slagen totaal (18 holes), dan is zijn netto score 93-24=69.

Zie ook het Callaway Systeem voor par 72 banen en het Callaway par drie waar het Callaway systeem wordt toegepast op een baan met alleen par drie holes.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25 september 2008.


Colofon      Disclaimer      Zoeken      Copyright © 2002-  G. Speek