home  →  Namibië - Zambia - Botswana  augustus-september-oktober 2014 (?)

Een plan. We hebben een plan... Aangestoken door een aantal reizen in zuidelijke Afrika willen we meer dan drie weken op reis, langer, intenser.

Hoe lang? Een paar maanden?, een half jaar? Talloze argumenten spelen daar een rol. O.a. geld, dat is er bij ons niet in onbeperkte hoeveelheden. Autohuur (4x4 camper) kost bv. ca. 130 euro per dag, kassa. En dan is er de droge tijd en de regentijd, met de bijbehorende voor- en nadelen. En één van ons voelt er niet zoveel voor om veel maanden van huis te zijn. Dus de reis wordt een maand of drie, augustus - september - oktober. Voorjaar dus, in augustus is het nog lekker koel, maar zit je nog gedeeltelijk in het vakantieseizoen van de Europeanen en sepember - oktober wordt het beduidend rustiger maar wel steeds warmer.

Waarheen? Liefst heel zuidelijk Afrika, maar dat lukt niet in drie maanden. Dus moeten er keuzes gemaakt worden. De basis zal wel Botswana en Zambia worden, maar uitstapjes naar buurlanden zijn niet uitgesloten. Een 'rondje' rijden is waarschijnlijk i.v.m. het terugbrengen van de huurauto.

Hoever / hoeveel kilometers? In onze vakantie in Namibië hebben we in drie weken 3.000 kilometer gereden en dat was prima te doen. In twee maanden doen we het natuurlijk rustiger (500-600 kilometer per week?), dus in twee maanden (9 weken) kunnen we max. 5.000 kilometer rijden. Namibië: Windhoek - Caprivi 1500km. Zamibia: 4250km. Botswana 2500km. Namibië 750km. Totaal 9000km.

Suggested itinaries
Bradt Voyagers Zambia

Hoe te overnachten? Hotels? pensions? lodges? kamperen? Eén (van de vele) aspecten die ons aanspreken is 'ongebonden' zijn, dus geen reserveringen. Dat betekent dus kamperen, onze ervaring is dat er buiten het hoog-seizoen altijd plaats is op een camping.

De auto. Die moet aan een aantal aspecten voldoen: 4x4 (lage gearing, dif-lock), diesel, geen 2.5lt - wel 3.0lt (Toyota) / 4.2lt (Nissan, Toyota), grote brandstoftank >= 150lt, airco in de cabine, hi-lift, schop, 2 resevewielen, trekkabel, 2e accu, watertank >= 50lt, bedden van min. 150m breed (geen daktent, want beiden 60+), Engel koelkast 60lt, tafel, 2 stoelen, keukenuitrusting. Wij zijn 'klaar' met een daktent (of op de auto, of op een aanhanger), wij willen niet meer per ladder naar bed. Onze keus is nu:

Boeken:

Websites om te onthouden:

Als u al eens zo'n soort reis hebt gemaakt of van plan bent zoiets te doen, dan hoor ik dat heel graag. Hopelijk komen er dan goede ideeën tevoorschijn.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25 oktober 2011.


Colofon      Disclaimer      Privacy      Zoeken      Copyright © 2002-  G. Speek