Wifi  traag?    Wifi  gehackt?     

Een veel voorkomende reden voor traag internet is de wifi-verbinding. Een zwak wifi-signaal kan meerdere oorzaken hebben. Een van de 'vervelendste' en gevaarlijkste is dat de wifi-verbinding gehackt is. D.w.z. dat er personen of apparaten zonder uw toestemming gebruik maken van uw wifi. Dat de verbinding daardoor traag wordt is de minste zorg. Via de wifi-verbinding kan de inbreker namelijk uw gegevens (o.a. data, wachtwoorden, bankgegevens) onderscheppen.

Er is vrij eenvoudig te controleren of de verbinding gehackt is.

Met een tool of app
Dat is de makkelijkste manier. Er zijn diversie toepassingen te vinden. Wireshark (Windows, Linux, iOS) is misschien wel de bekendste.
Een beetje purist weigert natuurlijk zo'n download omdat zoiets de kans vergroot malware binnen te halen. Dan 'moet' het via de router.

Via de router   (voor gevorderden).
In het administratiepaneel van de router is te zien welke users en apparaten met wifi zijn verbonden. Doe dit met aandacht en geconcentreerd, want als er ongewild instellingen worden veranderd is de kans groot dat de wifi-verbinding naar z'n grootje is. Gooi onbekende gebruikers en apparaten meteen van het netwerk af en verander het wachtwoord van de router.

Laatste wijziging: woensdag 5 januari 2022 Colofon  Disclaimer  Privacy  Zoeken  Copyright © 2002- G. Speek

  Einde van de pagina