Aldfaer -  MyHeritage

Aldfaer is een uitstekend gratis genealogie programma van Nederlandse bodem. Anno 2017 werkt een groot deel van de (serieuze) Nederlandse genealogen met Aldfaer. Het tig jaar geleden zo populaire ProGen heeft nog wel een schare trouwe gebruikers (o.a. schrijver dezes), maar telt eigenlijk niet meer mee.  Link

MyHeritage is een online genealogie programma van Israelische bodem. Je hebt dus zelf geen genealogie programma nodig, je kunt je stamboom gegevens regelrecht in MyHeritage invoeren, hoe makkelijk wil je het hebben. Maar er schuilen adders onder het gras.
In de eerste plaats: MyHeritage kost geld, je bent verplicht een abonnement te nemen (niet een eenmalige aanschaf, nee: terugkerende abonnementskosten). Klanten laten betalen voor gegevens die door klanten zelf zijn aangeleverd, hoe vreemd wil je het hebben. Dit bovendien zonder enige kwaliteitscontrole van hun kant. Wat bieden ze? Een server en een database... Je vindt er veel op terug, echter de grootste onzin inbegrepen, dus betrouwbaarheid zeer twijfelachtig.
In de tweede plaats: auteursrechten. Een beetje snuffelen bij MyHeritage levert het volgende op:

"Door inhoud op de Website te publiceren, verleent u ons een royaltyvrije, wereldwijde, eeuwigdurende en niet-exclusieve licentie om de inhoud te hosten, te kopiŽren, te publiceren en te distribueren. Alle op de Website gepubliceerde inhoud, met uitzondering van door de gebruikers ingezonden inhoud, is ons eigendom of eigendom van derde partijen die ons een beperkte licentie op deze inhoud hebben verleend."
Evenwel zeggen ze ook:  "Inhoud die op familiesites gepubliceerd wordt is eigendom van de persoon die de inhoud heeft gecreŽerd, wordt gecontroleerd door de Webmaster van de familiesite waarop hij ingezonden is, en wordt door ons gehost volgens de voorwaarden van deze Overeenkomst. MyHeritage.com wordt auteursrechtelijk beschermd volgens de wetten op het auteursrecht van de Verenigde Staten van Amerika en IsraŽl, de internationale conventies en andere toepasselijke wetten op het auteursrecht."

Aan de ene kant erkennen ze dus het eigendomsrecht van de maker, aan de andere kant behouden ze zichzelf het recht voor er mee te doen wat ze willen.

Aldfaer - MyHeritage Aldfaer is in 2014 een (innige) samenwerking aangegeaan met MyHeritage. Dat heeft het nodige stof doen opwaaien:  (link  link). Aldfaer 4.2 is de laatste versie voor die samenwerking. Sinds die samenwerking is er in Aldfaer de mogelijkheid aanwezig om uw gegevens aan te vullen met wat MyHeritage voor u gevonden heeft. Daarvoor moet je wel, betaald!, inloggen bij MyHeritage.

Laatste wijziging: 14 januari 2018 Colofon  Disclaimer  Privacy  Zoeken  Copyright © 2002- G. Speek

  Einde van de pagina