home  →  spelvormen  →  two (three, four) man klik hier om te printen

Two (three, four) Man

Misschien een verrassing voor je, maar er zijn golfspelletjes die je op kantoor of thuis op de bank kunt spelen! Het gaat dan om wedden op bepaalde slagen of holes tijdens toernooien van de professionals welke op de televisie te zien zijn. Probeer het maar eens op een regenachtige zaterdag en je zult zien dat een vijf-meter birdie putt van iemand waarin je nooit geïnteresseerd was, je opeens naar het puntje van je stoel brengt als het €10 euro voor jou kan betekenen.

Verdeel alle deelnemers aan de golfwedstrijd in teams van twee, drie of vier. Zorg er voor dat de weddenschappen (vooraf) voor elk team ongeveer gelijk uitkomen. Voorbeeld voor teams van twee: Tiger Woods 5-1 samen met Greg Norman 40-1 (totaal 45), Zet dat tegenover een team met Lee Westwood (15-1) en Sergio Garcia (30-1) (totaal 45). verdeel alle deelnemers op deze manier en raak niet in paniek als de getallen niet exact uitkomen, want dat lukt niemand. Nadat de teams zijn gevormd maakt elke wedder daar een keuze uit, of random of gewoon volgens zijn voorkeur.

Het wedden kan er dan als volgt uitzien:

  1. Er is een bonus van €5 als er een speler in jouw team zit die aan de leiding gaat na de 1e ronde, of de 2e ronde, of de 3e ronde.
  2. Er is een bonus van €5 als er een speler in jouw team zit die de laagste score heeft in de 1e, 2e, 3e of de 4e ronde.
  3. Er is een bonus van €5 als er een speler in jouw team zit die eindigt in de top-tien.
  4. Er is een bonus van €10 als de eindwinnaar in jouw team zit.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 04 oktober 2008.


Colofon      Disclaimer      Privacy      Zoeken      Copyright © 2002-  G. Speek