homeDiversen

inleiding

inhoudsopgave

65+

aanhaalmoment

bank

blokkeer betaalkaarten

boeken

boeken sport

chocolade

denk na

diversen

dvd regio codes

ebay tips

eenheden

ergeren

etiquette

febreze

formats omzetten

gereedschap

geurtjes

glasreiniger

god

groot-brittannie

grotten in frankrijk

gulden - euro

homofonen

homografen

homoniemen

huisdieren milieu

ice

identificatie

ip codes

isbn

kleding-maten

koningshuis

kopen

larry

leeftijd beslissingen

legitimatie bezoeker

loctite

marktplaats tips

non nieuws

omgangsvormen

opmerkelijk

overhemd, kraag

quotes

ruitenreiniger

satelliettelefoon

schoenen

senseo ontkalken

spellen

staande gehouden

stropdas

telefoon

0900 nummers

alfabet fonetisch

belangrijke tel.nummers

blokkeer cards

toegangsnummers europa

titels

verkopen

vochtvreter

tv series

vroegâh

wasvoorschriften

whisky

zeilboten

Ergeren
Meteen de titel maar even nuanceren. Ergeren is niet verstandig, dat is slecht voor de gemoedsrust.
Zet ergernis om in verbazing, dat is veel beter voor je.

En onthoudt: Niemand is belangrijk genoeg om mij boos te maken.

Maart 2015,  de ING lanceert het plan om het uitgavenpatroon op de bankrekening van ING klanten te analyseren en de klant naar aanleiding van die analyse gericht advertenties te sturen.
Een dag later blijkt 'half Nederland' dat 'niet zo'n goed idee' te vinden. Een storm van negatieve reacties is het resultaat, er worden kamervragen gesteld. Ook ik vind dat een slecht idee. Een bank is er alleen om op mijn geld te passen en omdat ze met dat geld 'spelen' kan er wat rente vanaf komen. Het idee alleen al dat een bank het uitgavenpatroon van klanten te gelde probeert te maken is m.i. in strijd met elke privacy. Volgens mij heeft de ING met dit plan zijn hand overspeeld en de reacties op dat plan onderschat. Kennelijk is daar geen gedegen marktonderzoek aan vooraf gegaan, noch is het plan binnenshuis goed tegen het licht gehouden. Ik noem dat een blunder en ik vind het onbegrijpelijk dat een grote bank zo'n blunder kan maken. Bij een grote bank (voormalig staatsbedrijf notabene) moet privacy bescherming een veel grotere rol spelen dan de ING nu heeft laten zien. En als ze dan een plan hebben om meer te verdienen met mijn geld (op zich is daar niks op tegen) dan wil ik dat terug zien in een verhoogd rentepercentage. Zo'n plan als nu geoppperd is (en massaal afgeschoten), daar mag je als ING werknemer alleen maar binnen de muren van de bank onderling over fluisteren. Volgens mij is er maar eentje die van zo'n plan echt van profiteert: de ING zelf. Het wankele vertrouwen wat ik sowieso al in banken heb wordt hiermee opnieuw onderschreven. Of de ING denkt 'het waait wel over' en dat is m.i. een afkeurenswaardige mening. Dan weet je dat je fout zit, maar je verdient er meer aan dan het kost.
Bij mij waait het niet over. Ik wil geen rekeninghouder zijn bij een bank die een dergelijke blunder maakt / denkwijze heeft / zo'n inschattingsfout maakt. Ik ga dus weg bij de ING en ondanks enkele pogingen tot (s)lijmen van de ING (de laatste poging was op stuitend bekakte toon) heb ik (na 45 jaar!) mijn rekening opgezegd.

Laatste wijziging: 16 september 2015. Colofon  Disclaimer  Privacy  Zoeken  Copyright © 2002- G. Speek

  Einde van de pagina