homeDiversen

inleiding

inhoudsopgave

65+

aanhaalmoment

bank

blokkeer betaalkaarten

boeken

boeken sport

chocolade

denk na

diversen

dvd regio codes

ebay tips

eenheden

ergeren

etiquette

febreze

formats omzetten

gereedschap

geurtjes

glasreiniger

god

groot-brittannie

grotten in frankrijk

gulden - euro

homofonen

homografen

homoniemen

huisdieren milieu

ice

identificatie

ip codes

isbn

kleding-maten

koningshuis

kopen

larry

leeftijd beslissingen

legitimatie bezoeker

loctite

marktplaats tips

non nieuws

omgangsvormen

opmerkelijk

overhemd, kraag

quotes

ruitenreiniger

satelliettelefoon

schoenen

senseo ontkalken

spellen

staande gehouden

stropdas

telefoon

0900 nummers

alfabet fonetisch

belangrijke tel.nummers

blokkeer cards

toegangsnummers europa

titels

verkopen

vochtvreter

tv series

vroegâh

wasvoorschriften

whisky

zeilboten

Leeftijd en beslissingen

Zestien
Als je zestien bent heb je je hele leven nog voor je. Je weet nog niks, maar je denkt dat je alles al weet. Wat er op je zestiende gebeurt, kan van beslissende invloed zijn op de rest van je leven. De dingen die je dan doet, de ervaringen die je hebt, de mensen die je tegenkomt: het kan allemaal bepalend zijn voor het levenspad dat je kiest.

Tweeëntwintig
Je bent officieel wel volwassen, maar eigenlijk helemaal niet. Want wat heb je nou meegemaakt? Je ouders leven nog, en de grote gebeurtenissen die een mens tekenen, hebben zich niet aangediend. Je bent nog nooit naar een begrafenis geweest of op de intensive care, je hebt nog nooit de hand vastgehouden van een stervend mens. Het is de meest zorgeloze tijd van je leven. Je hebt een beetje geld om leuke dingen te doen en geen verplichtingen. Alles kan, alles mag, niets hoeft.

Dertig
Nu moet je keuzes gaan maken. Samenwonen, of trouwen? Kinderen? Eindelijk een beetje serieus aan je carrière gaan werken? Maar je hebt geen zin, je wilt geen afscheid nemen van het grote feest dat je bestaan tot nu toe is. Toch heb je het niet allemaal in eigen hand. Soms dwingen de omstandigheden je om na te denken over de toekomst. Zoals in die KitKat-reclame. ‘Hallo, waar zijn wij nou helemaal mee bezig?’

Drieëndertig
Zo oud was Jezus toen ’ie stierf. En die had toch al heel wat voor elkaar gekregen. En jij? Je hebt een redelijke carrière en een behoorlijk inkomen, maar is dat zo indrukwekkend? In ieder geval is het goed genoeg om je omgeving de indruk te geven dat je serieus bezig bent. De grote levensvragen schuif je voor je uit. Het gaat toch lekker zo? Maar niet iedereen pikt dat meer van je. Je vriendin, bijvoorbeeld, wil nou écht wel eens weten waar ze aan toe is. Je verzint uitvluchten, maar je tijd raakt op. Gelukkig zijn je vrienden er nog. Als je met hen bent, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Met je vrienden ben je nog steeds die vrijgevochten jonge held die flierefluitend door het leven gaat.

Veertig
God, wat klinkt dat oud. Je bent nu veertig. Maar jij leeft tenminste nog. Een van de vrienden met wie je een paar van de belangrijkste momenten in je leven hebt gedeeld niet. Hij was niet je beste vriend, dat is waar, maar hij speelde wel een cruciale rol in het bijeenhouden van die toch al steeds minder hechte vriendenclub. Veertig. Tijd om eindelijk iets te gaan maken van je leven.

Bron:  Nieman, Rick. Altijd Viareggio. ISBN: 9789044627732.  Lezen dat boek (voor mannen), het is de moeite waard.

Laatste wijziging: 10 september 2017. Colofon  Disclaimer  Privacy  Zoeken  Copyright © 2002- G. Speek

  Einde van de pagina