Koude handen

Winterhandschoenen.

Alle bekende merken, alle ruim gesorteerde motorzaken hebben winterhandschoenen. Sommigen vinden de uitvoering erg prettig waar wijs-en middelvinger bij elkaar zitten, en ook ringvinger en pink.

Bezuinig niet op winterhandschoenen, daar krijg je spijt van. Je zult er zelf achter moeten komen welk merk - uitvoering voor jou het prettigst is (vandaar dat ik 3 paar winterhandschoenen heb...).

Er zijn ook wanten (duim apart, andere 5 vingers bij elkaar), maar die zie je zelden bij motorrijders.

Handkappen.

Goede oplossing met groot resultaat. Bovendien blijven je handen (bijna) droog als het regent. Maar als het kouder wordt dan 5°C dan zijn handkappen niet voldoende.

Handvatverwarming.

Prima systeem, met één nadeel: het verwarmt alleen de binnenkant van je hand. De buitenkant en je vingertoppen verwarm je er niet mee en daar is verwarming het meest nodig.

Je prijst je gelukkig als het al op je fiets aanwezig is. Maar als je geld moet uitgeven om het te laten monteren dan zou ik kiezen voor electrisch verwarmde handschoenen.

Electrische verwarmde handschoenen.

Mensen die dit hebben hoor je nooit over koude handen / vingers. Check of de hoeveelheid stroom instelbaar is. Check of de handschoenen ook geleverd wordt met een eigen accu(tje), dan heb je geen gedoe met draden. Check of de zekering van de 12V aansluiting voldoende is. Gerbing is marktleider, maar er zijn meer goede systemen o.a. Macna en Alpinestars.

Moffen.

Wat minder charmant, ouderwets, maar heerlijk warm. Vermoedelijk is een winterhandschoen nu niet nodig.

Laatste wijziging: 19 november 2017. Colofon  Disclaimer  Privacy  Zoeken  Copyright © 2002- G. Speek

  Einde van de pagina