home  →  spelvormen  →  blind partners klik hier om te printen

Blind Partners   strokeplay (stableford)

Bij dit spel zet elke deelnemers vooraf een bedrag in de pot. In een shotgun speelt iedereen individueel strokeplay (stableford). Handicap verrekening is 80 à 90%. Flightindeling is niet belangrijk. Na de werstrijd, tijdens de borrel (diner), wordt random de partner(s) gekozen. De winnaar is het 'team' (tweebal of vierbal) welke netto de laagste score heeft.

Bovenstaande is eenvoudig (en saai...). Je kunt het wat spannender maken door variabel te gaan wedden op de einduitslag. Voorbeeld: elke speler is 'eigenaar' van zichzelf, dus zijn partner en hij delen de pot als ze winnen. Maar in een voortdurend wedsysteem mag een speler zijn rechten verkopen aan iedereen die belangstelling heeft, op elk moment (voor, tijdens en na de ronde), maar natuurlijk voordat het winnende team is vastgesteld. Als je na de wedstrijd wordt gekoppeld aan een deelnemer met een lage score en het winnende team is nog niet vastgesteld, dan stijgt jouw waarde behoorlijk! Daarnaast mag iemand die jouw rechten heeft gekocht deze natuurlijk door verkopen. Je kunt zelfs de rechten van een speler verkopen die je niet eens 'bezit'; het risico is wel dat je de halve pot moet spekken als die speler inderdaad wint. Als de marktwaarde van een speler is gedaald, dan maak jij winst (en natuurlijk indruk op de andere spelers vanwege je inzicht...). Het diner (borrel) wordt op deze manier een spectaculaire 'beurs'. Blind partners wordt op deze manier een stuk interessanter.

Variatie. Start 's morgens, kies een partner bij de lunch waarmee je de middagronde speelt. Aankopen en verkopen kan op elk moment tot het aanwijzen van het winnende team.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 30 september 2008.


Colofon      Disclaimer      Privacy      Zoeken      Copyright © 2002-  G. Speek