home  →  spelvormen  →  hole in one klik hier om te printen

Hole in One   strokeplay (stableford) en matchplay

Een hole-in-one is natuurlijk uiterst overzichtelijk en spectaculair: met één slag in de hole op een par drie. In een (officieel) tournooi is dat altijd een toevoeging aan de bestaande wedstrijd. Wie een hole-in-one maakt krijgt een prijs. Een hole-in-one toevoeging wordt vaak gebruikt voor fundraising of charity omdat er heel veel publiek op af komt omdat het prijzengeld zo hoog is. Soms 'staat' er op een hole-in-one een nieuwe auto als prijs (waarvoor de desbetreffende autodealer zich kan verzekeren), soms (tien)duizenden euro's, soms meer...
Op een dergelijk tournooi wordt er dan één bepaalde par-3 als 'hole-in-one' hole aangewezen. Slaat een van de deelnemers een hole-in-one op een andere par drie: jammer dan, geen prijzengeld.
Bij fundraising / charity kun je, aangekomen op de betreffende par-3, je deelneming aan de hole-in-one wedstrijd kopen. Soms kun je meerdere pogingen (afslagen) kopen. Ook dan kan er een forse prijs staan op een hole-in-one (duizende euro's), waarvoor de desbetreffende organisatie zich kan verzekeren.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 12 april 2011.


Colofon      Disclaimer      Privacy      Zoeken      Copyright © 2002-  G. Speek