home  →  spelvormen  →  vossenjacht klik hier om te printen

Vossenjacht   alleen stableford

De wedstrijdvorm 'vossenjacht' is, evenals tegen par en tegen bogey een vorm van strokeplay waarbij op elke hole tegen een bepaalde score wordt gespeeld. De regels van strokeplay zijn van toepassing, maar zie Regel 32.
Bij dit spel wordt gespeeld tegen de score van de 'vos' (meestal een pro van de club), die in de eerste flight speelt. De vos bepaalt dus met zijn spel wat de score is waartegen wordt gespeeld. De vos noteert zijn score voor een hole op een kaartje en laat dat kaartje op de tee van de volgende liggen, zodat de deelnemers kunnen zien wat de score is waartegen ze hadden moeten spelen. Als je de hole speelt weet je de vastgestelde score dus niet en de uitslagen zijn dan ook verbazingwekkend.
De wedstrijdcommissie kan ook bepalen dat de vastgestelde score per hole pas bekend wordt gemaakt na afloop van de wedstrijd. Maar dan moet elke deelnemer na afloop al het rekenwerk nog doen.

Er zijn verschillende manieren voor de puntentelling:

Een vossenjacht wedstrijd wordt meestal in het jachtseizoen gehouden, dus het is wel aardig om de prijzentafel op te sieren met een paar wild-prijzen.

Handicapverrekening: volledige handicap wordt verrekend.

Credits voor verbetering van de puntentelling: clubgenoot Rob.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 29 november 2014.


Colofon      Disclaimer      Privacy      Zoeken      Copyright © 2002-  G. Speek