Garmin GPSmap 64

De Garmin GPSmap 60CSx is (was) de overbekende handshold navi, waar trouwens anno 2021 nog steeds niks mis mee is. Opgevolgd door de Garmin 62 en nu is er al een paar jaar de Garmin 64. Veel sneller in de kaartopbouw, groter eigen geheugen, Glonass support.

Hoe goed die 60CSx is wordt heel eenvoudig bewezen door het feit dat de Garmin 64 nog steeds (99%) dezelfde menustructuur heeft. Kennelijk valt daar niet veel aan te verbeteren.

De 60Cx en 60CSx hebben al tig jaar trouwe dienst bij mij achter de rug. Nooit lieten ze me in de steek. Het enige item waaraan je kunt merken dat ze op leeftijd beginnen te komen is de snelheid van de kaartopbouw. Dat komt natuurlijk omdat die kaarten steeds gedetailleerder worden.
Ach, waarom ook niet, leve Marktplaats, er ligt 'opeens' een Garmin 64 op mijn tafel.

64 - 60C(S)x  Een paar maanden geleden een Garmin 64 gescoord op MP. Als opvolger van mijn geliefde 60CSx moet dit toch een voortuitgang zijn (o.a. GLONASS support, snellere kaartopbouw). Vandaag een paar uur gefietst met de Garmin 60CSx en de 64 op het stuur. Een blik van een halve seconde is genoeg om te zien dat het scherm van de 60CSx beter afleesbaar is (helderder), zeker in de volle zon (beiden zonder schermprotectie, beiden zonder schermverlichting). Waarschijnlijk dat in sommige situaties de betere satellietontvangst van de 64 belangrijk is. Waarschijnlijk dat in sommige situaties de snellere kaartopbouw van de 64 belangrijk is. Misschien is voor sommigen de verschillende profielinstellingen belangrijk. Maar betere afleesbaarheid geeft voor mij de doorslag. Mijn 64 ligt vanaf een kwartier geleden in de doos 'reserve' en de 60CSx wordt weer dagelijks in gebruik genomen.

Onthouden

 • resetprocedure
 • info:  gps.nl
 • batterijen, in het batterijcompartiment zit een knopje wat in de handleiding nergens wordt uitgelegd. Leg je er batterijen of oplaadbare accu's zonder het batterypack in dan kun je kiezen welk soort batterij / accu er in zit (2xMenu - Stel in - Systeem - AA batterijsoort). Leg je er het originele batterypack in / of een handgemaakt plaatje (met NiMH oplaadbare accu's) dan is voornoemde instelmogelijkheid niet te zien (knopje in het laadcompartiment is ingedrukt), ik neem aan dat de 64 dan automatisch op NiMH is ingesteld. Als de houder van het batterypack is geplaatst dan laden de accu's op als je de 64 aan een pc hangt. Zolang je zelf maar weet waar je mee bezig bent maakt het niet uit of je er batterijen of oplaadbare accu's in stopt, met of zonder lipje / batterypack.
 • oplaadbare accu's, echt opladen doe je ze niet aan een pc usb uitgang, aan de gang houden en een klein beetje bijladen misschien; gebruik een echte oplader om te laden
 • oplaadbare accu's, gebruik oplaadbare accu's van Eneloop
 • externe antenne kan niet op een Garmin 64 worden aangesloten
 • lange tijd buiten gebruik, als er ergens een navi tevoorschijn komt die lange tijd (vele maanden) niet is gebruikt, dan kan de navi in eerste instantie zijn satellieten niet vinden; leg hem buiten neer met vrije zicht op de hemel en als het koud is duurt het langer dan gebruikelijk voor de satellieten weer gevonden zijn, lees meer.
 • kaarten welke staan er op: 2x Menu - Stel in - Kaart - Selecteer kaart
 • intern geheugen is 4 Gb
 • SD kaart maximaal 8 GB
 • tracks kan worden ingesteld op afstand (instelbaar), tijd (nstelbaar), of automatisch (2xMenu - Stel in - Sporen)
 • update de firmware (m.b.v. de WebUpdater) altijd naar de laatste versie (v4.70;  2x Menu - Stel in - Info).
 • 2e hands, anno , mag een 64 €150-200 kosten (afhankelijk hoe compleet).
 • 60 - 62 - 64 - 66 overzicht

Colofon  Disclaimer  Privacy  Zoeken  Copyright © 2002- G. Speek

  Einde van de pagina