home  →  Peak District en Wales  juni 2013

Wales? krijg ik via een mailtje te horen. Of ik mee ga? Waarom ook niet. Per auto ben ik er 1x geweest vele jaren geleden. Dat smaakte naar meer, maar dat was er nog nooit van gekomen. Dan maar per motor.

Een motorfiets BMW R1200RT, negen dagen vrije tijd en MotoPort Zelhem Travelclub.

De Garmin route is gemaakt door MotoPort Zelhem Travelclub die ook de ferry en de twee hotels gereserveerd heeft.
Het principe van MotoPort Zelhem Travelclub spreekt me wel aan: hotels zijn geregeld, je krijgt een route voor je navi en 's avonds zie je elkaar weer in het hotel. Of je rijdt alleen, of met meerderen, vrijheid blijheid.

Deze reis was mijn navi een Garmin GPSmap 278, daar kan ik 'mee lezen en schrijven'.

Elke foto op deze pagina:  klik erop voor een vergroting.

Dag 1:   van huis naar Hoek van Holland; van Hoek van Holland naar Harwich.

Dag 2:  dwars door Engeland naar het Peak District waar we drie nachten verblijven in het Barcelo Buxton Palace Hotel  N53.26073 W1.91428,  een prachtig statig hotel. Een beetje 'oude glorie', maar ze doen goed hun best.

Dag 3:   rondrit in het Peak District.

Dag 4:   rondrit in het Peak District.

Dag 5:   op weg naar Wales waar we drie nachten slapen in het Tynedale Hotel  N53.32360 W3.82479 onmiddellijk aan de boulevard.

Dag 6:   rondrit in het noorden van Wales.

Dag 7:   rondrit in het noorden van Wales.
Een uur later op pad dan gebruikelijk vanwege miezerregen vanochtend (de eerste dag dat het regent deze reis). Tegen een uur of één de pub in gedoken (vinden wij zo'n rit in de regen wel leuk?). Een uur later is het opgeklaard! De hele middag nog heerlijk gereden.

Dag 8:   van Wales naar Harwich. Pfff, lange dag, veel kilometers. Prettig onderbroken door 'ordinair toeristisch' siteseeing in Cambridge. Het was nog even spannend of de ferry 's avonds wel vertrok, want twee uur eerder had een collega-ferry de kade 'een beetje geramd'. De tijd gedood door een authentieke pub-meal downtown. Tegen een uur of elf konden we aan boord en een uur later was het vertrek.

Dag 9  van Hoek van Holland naar huis. Gelukkig, weer in Nederland: stromende regen.

Niet vergeten:

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 26 augustus 2013.


Colofon      Disclaimer      Privacy      Zoeken      Copyright © 2002-  G. Speek